Rotator zdjęć

Główna treść strony 2013

Kulinarnie w Nasielsku z akcentem serockim

11 października w kinie Niwa w Nasielsku odbyło się szkolenie „Produkt tradycyjny, regionalny i lokalny elementem promocji i szansą rozwoju regionu”. Organizatorem przedsięwzięcia byli Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Warszawie, Terenowy Zespół Doradczy w Pomiechówku oraz Burmistrz Nasielska. Po spotkaniu odbyło się spotkanie z laureatami konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku oraz tegorocznymi laureatami XIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” – Smaki Regionów, którzy otrzymali prestiżową nagrodę (lub nominację) w konkursie „Perła 2013” dla najlepszych produktów oraz potraw i dań.
Serock reprezentowały: Koło Gospodyń Wiejskich w Dosinie, Koło Gospodyń Wiejskich w Maryninie oraz Wspólnota Lokalna Powiatu Legionowskiego, których przedstawicielki - laureatki konkursów - zaprezentowały i wystawiły do degustacji swoje zwycięskie potrawy i produkty.

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -